Kamu işçilerinin merakla beklediği ilave tediye ödeme tarihleri tarihleri belli oldu. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2019 yılı ilave tediye ödeme dönemleri belirlendi. İlgili karara ulaşmak için buraya tıklayınız.
Bu karara göre birinci ilave tediyenin 13 günlük ilk taksiti, 31 Ocak 2019 tarihinde ödenecek. İkinci taksit ise 31 Mayıs 2019 tarihinde ödenecek.
GÜNCELLEME (02.08.2019): 02 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ilave tediyelerin 26 günlük ikinci bölümü iki taksit halinde ödenecek. 3. taksit ilave tediye ödemesi 9 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak. Son olarak 4. taksit ilave tediye ödemesi 13 Aralık 2019 tarihinde yapılacak. İlgili karara ulaşmak için buraya tıklayınız.
Cumhurbaşkanı Kararına göre, ilave tediye ödemesinin yasal dayanağı olan 6772 Sayılı Kanun’un 2 nci maddesi gereği maden işletmelerinde yer altında çalışan işçilerin ilave tediyelerinin tamamı 23 Aralık 2019 tarihinde ödenecek.
Öte yandan yeni asgari ücret ve yüzde 4 maaş zammına göre 13 günlük 2019 yılı Ocak İlave Tediye ödemelerinde en düşük tutar brüt 1.152,97 TL olacak.
Hangi işçiler ilave tediye alabilecek?
6772 sayılı “Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun” düzenlemesi gereğince, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapılacak.
Belirlenen tarihlerde 2 Nisan 2018 tarihinde 375 sayılı KHK’nın geçici 23 ncü maddesi kapsamında çalıştırılıp, taşerondan kamu kurum ve kuruluşlarına geçişleri sağlanan tüm işçilere ilave tediye ödemesi yapılacak.
Taşerondan Belediye Şirketine Geçen İşçiler İlave Tediye Ödemesi Alabilecek mi?
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 375 sayılı KHK’nın geçici 24 ncü maddesi kapsamında taşerondan belediye şirketlerine geçen işçiler ilave tediye ödemesi alamayacak.
Belediyeler tarafından kurulan şirketlerin;
- Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri kapsamına girmemesi,
- Döner sermayeli bir kuruluş niteliği bulunmaması,
- Sermayesinin yarısından fazlası genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan bir sermaye şirketi statüsünde olmaması
- 3659 sayılı Kanun kapsamında yer alan kurum veya kuruluş statüsünde de bulunmaması gibi sebeplerle, bu şirketlerde çalışan işçilerin ilave tediye ödenmesi alamayacağı açıklanmıştır.
Bu sebeple belediye şirketlerine geçirilen işçiler 2019 yılı ilave tediye ödemelerinden faydalanamayacak.
Resmi Gazete’ye tediye kararına ulaşmak için tıklayınız.






