Yükleniyor...
Logo

Misafir Kullanıcı

4d liler ünvan yükselme sınavı geldiği takdirde o sınava girebilir mi ben farklı pozisyonda girişimi yaptılar farklı birimde çalıştırıyorlar.4dlilerin maaşında yükselme olacak mı ilerde

Uzm. Zübeyde Nur Yatgın

5 Nisan 2018

Mevcut mali ve sosyal haklarınızla kadroya geçtiniz. Yapmakta olduğunuz işi yapmaya devam edeceksiniz. Ancak kadroya geçtikten sonra İdare gerekli gördüğü takdirde sizi başka bir işte görevlendirebilir. Yapılan görev değişikliği mali ve sosyal haklarda bir değişiklik yaratmayacaktır.

Fakat bu durum, sürekli işçi kadrosunda eğitim durumunuz ve yaptığınız işe bağlı olarak terfi, nakil, eş durumundan tayin, görevde yükselme gibi bazı haklarınızın olduğu anlamına gelmez. Yani işe hangi unvan ve pozisyon ile başladıysanız, (Maliye Bakanlığı ve DPB tarafından vize edilen pozisyon/unvan) emekli olana dek o şekilde devam edersiniz.

Ayrıca yukarıda bahsettiğim şekilde mevcut ücret ve mali haklarınız ile kadroya geçeceksiniz. Toplu iş sözleşmeleri devam eden işçiler (taşeron oldukları döneme dair) mevcut sözleşmeden yararlanan işçilerin ücret zammı haklarından sözleşme sürecince yararlanacaklar. Toplu iş sözleşmesi yürürlük süresi dolduğunda ise, bulunduğunuz iş kolundaki Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanmış süresi en son sona erecek toplu sözleşme hükümleri sizin için devam edecek.(yaklaşık 2020’ye kadar) Ücretler için referans; bu YHK kararları olacak. 2020’den sonra ise tıpkı kadrolu işçiler gibi kendi toplu pazarlık haklarınız olacak. Mevcut sürekli işçilerin yararlandığı ücret zamları sizin için de geçerli olacak. Ama dediğim gibi 2020’den sonra bu imkan oluşacak.