Yükleniyor...

Engelli İşçiler, 10 Mayıs ve 3 Aralık Günü İdari İzinli Sayılacak mı?

Engelli işçilerin 10 Mayıs ve 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde idari izinli sayılması mümkün müdür? Engelli işçilerin idari izinli sayılacağı diğer günler hangileridir?
hqdefault-1645448788.jpg

Engelli çalışanlara yönelik Anayasa ve yasaların yanı sıra diğer mevzuat hükümleriyle de çeşitli pozitif ayrımcılık hükümleri uygulanmaktadır. Bu mevzuat düzenlemelerinden biri de 3 Aralık 2002 tarih ve B.02.0.PPG.0.12-320-20515 sayılı Başbakanlık Genelgesi’dir.

Başbakanlık Genelgesi’nin ilgili maddesi şu şekildedir: “Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.” Bu Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli çalışanların 10 Mayıs ve 3 Aralık günü idari izinli sayılması gerekmektedir. Zira ilgili maddede, “kamuda görev yapan tüm özürlüler” denilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda bazı Valilikler ve kamu kurumları, 3 Aralık öncesinde kurum teşkilatlarına yazı göndererek engelli çalışanların idari izinli sayılmalarını istemiştir.