Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı’na başvuran işçinin dilekçesine resmi yazı ile cevap verdi. Bakanlığın 03.08.2018 tarihli yazısında, 696 KHK’lı işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2020’ye kadar tespit edildiği belirtilerek, taleplerin ancak bu tarihten sonra yapılabilecek bir toplu iş sözleşmesiyle değerlendirilebileceği belirtildi.
696 KHK’lı işçi Yüksel İşlek, eski kadroluların dahil olduğu toplu iş sözleşmesine dahil olup, bu kapsamdaki haklardan kadroya geçen taşeron işçilerin de yararlanabilmesi talebiyle Cumhurbaşkanlığı’na başvurdu. Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı, işçinin dilekçesini Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdi. İşçinin dilekçesini inceleyen Bakanlık, şöyle cevap verdi;
“Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığından alınan dilekçeniz değerlendirilmiştir.
696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin ücret ve ile diğer mali ve sosyal hakları, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 üncü maddesi kapsamındaki işyerleri için 31/10/2020, Geçici 24 üncü madde kapsamındaki işyerlerinde ise 30/06/2020 tarihine kadar belirlenmiş olup, ilgi dilekçenizde belirtilen taleplerin ancak yaralanmakta olduğunuz toplu iş sözleşmesi hükümlerinin yürürlüğünün bitiminden sonra yapılabilecek bir toplu iş sözleşmesi ile değerlendirilebileceği hususunda bilgilerinizi arz ve rica ederim.”






