Yükleniyor...
Logo

Misafir Kullanıcı

Ben çalıştığım kuruma 02.04.2018 tarihinde eski hükümlü belgemi verdim ve kadroya geçirilmemi talep ettim ve dilekçemde kadroya geçirilmiyorsam sebebini ve bana sözle söylenen eski hükümlü çalıştırmadan muhavız dedikleri belgenin bir fotokopisini verin dedim ve ben 03.04.2018 tarihinden beri işsizim bu gün yani 13.06.2018 tarihine dek dilekçe ve başvuruma hiç bir yanıt vermedi kurum neyapmam lazım hak ettiğim senelerdir çalıştığım işime devam etmek için

Uzm. Zübeyde Nur Yatgın

20 Haziran 2018

Yurt İçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin Engelli ve Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşe Yerleştirilmesi başlıklı bölümde yer alan çalıştırma yükümlülüğü başlıklı 10. maddesinde 50 ve daha fazla sayıda işçi çalıştıran kamu kurum ve kuruluşlarının en az yüzde 2 oranında eski hükümlü veya 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçiyi, çalıştırması zorunlu tutulmuştur.

Öncelikle kurumunuzun eski hükümlü çalıştırmakla yükümlü olup olmadığı konusunda emin olmanızda fayda var. İş yeri 50 ve daha fazla işçi çalıştırıyor ise zaten eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu var. Fakat bu kapsama girmiyor ise yapabilecek bir şey yok maalesef.