Yükleniyor...

KİT Çalışanı Taşeronlar Kadro Müjdesi Bekliyor!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay taşerondan kadroya geçiş düzenlemesinin kapsamına girmeyen KİT çalışanları için, hükümetten müjdeli haber beklendiğini ifade etti.
3605-0.jpg

Binlerce taşeron işçi için kadroya geçiş sürecinde sona gelindi. İşçiler kadroya geçişin heyecanını yaşıyor. Bilindiği üzere taşeron KİT çalışanları kadroya geçiş sürecinde kapsam dışı bırakılmıştı. KİT’lerde çalışan taşeron işçiler için yeni bir gelişme olup olmayacağı merak konusu.

Türkiye İşçi Sendikaları Genel Başkanı Ergün Atalay, “Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci bir hafta sonra tamamlanacak ama hala KİT çalışanlarıyla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor. 1 milyondan fazla insanın kadroya girdiği yerde 70 bin insanımızın kadroya alınmaması doğru ve adil değil.” ifadelerini kullanarak, KİT çalışanı binlerce işçinin kadro beklentilerini dile getirdi. Taşerondan kadroya geçiş sürecini sonuna kadar olumlu bulduğunu ifade eden Atalay, bu sürecin eksik yönlerini de her fırsatta dile getirdiklerini vurguladı. Atalay açıklamasının devamında KİT çalışanı taşeron işçilerle ilgili; “Bu eksikliklerin başında, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin düzenlemenin kapsamına alınmaması geliyor. Bu kapsamdaki çalışan sayısı yaklaşık 70 bin kişi. 1 milyondan fazla insanın kadroya girdiğinin açıklandığı yerde 70 bin civarındaki insanımızın kadroya alınmaması doğru ve adil değil.”

“YAPILAN YOL DEĞİL, YAPILMAYAN 5 METRE KONUŞULUR”

Atalay, hükümet yetkilileri tarafından KİT çalışanlarına Hazine’nin kadro vereceğini ve bu konudaki çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, “Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci bir hafta sonra tamamlanacak ama hala KİT’lerdeki çalışanlarla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor. KİT’lerde çalışanlar ve asıl işi yapıp da taşeron düzenlemesinin kapsamına girmeyenler, hükümetten müjdeli haber bekliyor.” diye konuştu.
Hükümetin KİT’lerde taşeron statüsünde çalışanlarla ilgili düzenlemeyi biran evvel kamuoyuyla paylaşmasını da isteyen Atalay, “100 kilometre yol yapıp 5 metresini eksik bırakırsanız, herkes yaptığınız yolu değil, yapılmayan 5 metreyi konuşur. Taşeron işçilere kadro düzenlemesi, KİT’lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapanların kadro alınmasıyla taçlandırılmalıdır. Bu yapılmadığı sürece maalesef yapılan düzenleme, kadroya alınmayanlarla anılıp durur.” ifadelerini kullandı.