Yükleniyor...

Türk İş Başkanı’ndan Asgari Ücret Çağrısı!

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, yeni asgari ücretin 2 bin TL olması gerektiğini belirtti.
9769-0.jpg

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 2000 TL olması gerektiğini belirterek bu yönde adım atılmasını istedi. Kıdem tazminatı tartışmalarını da değerlendiren Türk İş Başkanı, “Kıdem tazminatı ile ilgili soru işaretleri var, sıkıntılarımız var. Diyoruz ki, biz bu şekliyle razıyız, işverenler razı. Niye gündeme getiriyorsunuz? Almayanlarla ilgili bir düzenleme yapın.” ifadelerini kullandı.

Türk İş Başkanı Atalay, Ağaç İş Sendikası’nın yeni genel merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Atalay, yaşanan sıkıntıların bedelini işsizlerin, emeklilerin ve asgari ücretlilerin ödediğini ifade etti. Türk İş Başkanı’nın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle;

2000 LİRA İLE BU DEVİRDE NE YAPILABİLİR?

“Emeklilikte yaşa takılanlar var. Asgari ücret için talep ettiğimiz rakam 2000 TL. 2 bin lira ile bu devirde ne yapılabilir? Toplumun dörtte üçü sıkıntı içinde. İşverenlerimize seslendik. Paylaşmak huzur bulmaktır, mutlu olmaktır. Verin 2000 TL’yi dedik. Üç beş işveren dışında maalesef cevap veren olmadı. KİT’lerin problemleri var, söz verdiler, aradan geçti dört ay kimse onları konuşmuyor.”