Yükleniyor...

Türkiye İstatistik Kurumu 10 Sözleşmeli Personel ile 14 Uzman Yardımcısı Alacak

Türkiye İstatistik Kurumu 10 Sözleşmeli Personel ile 14 Uzman Yardımcısı Alımı
turkiye-istatistik-kurumu-10-sozlesmeli-personel-ile-14-uzman-yardimcisi-alacak.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından: 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Merkez ve Taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi doğrultusunda, 2024 KPSS (B grubu) KPSS P94 puan sıralaması esas alınmak suretiyle, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın aşağıda tabloda dağılımı gösterilen şekilde 7 (yedi) Destek Personeli (Temizlik Görevlisi), 2 (iki) Destek Personeli (Aşçı) ile 1 (bir) Teknisyen toplam 10 (on)
Sözleşmeli Personel alınacaktır.
1- BAŞVURU ŞARTLARI
1.1. GENEL ŞARTLAR
a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b. Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfta geçirilmiş olmak,
c. Tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olmak,
d. 2024 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Ortaöğretim düzeyi için KPSS P94 puanı esas alınacaktır. Adayların KPSS puanının başvurduğu ilanın KPSS puan türüne uygun olması gerekmektedir.
e. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
f. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak,
g. Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin tek taraflı feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri halinde sözleşmenin bitim tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak.
1.2. ÖZEL ŞARTLAR
DESTEK PERSONELİ (Aşçı)
a. Ortaöğretim kurumlarının (lise ve dengi) herhangi bir alanından mezun olmak,
b. Başvurunun yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir.),
c. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı Aşçı Ustalık Belgesine sahip olmak veya Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin aşçılık, yiyecek içecek veya mutfak bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak,
d. ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P94 puan türünden asgari 60 (altmış) ve daha yukarı puan almış olmak,
e. Görevini sürekli yapmasına engel sağlık sorunu bulunmamak,
f. En az 2 (iki) yıl aşçılık alanında çalıştığını e-devlet kapısından alınacak barkodlu SGK hizmet dökümü ve çalışma belgesi ile belgelendirmek (Çalıştığı işyerinden alacağı işe giriş çıkış tarihleri ile görev unvanını belirtir mesleği ile ilgili çalışma belgesi),
g. İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek.
DESTEK PERSONELİ (Temizlik Görevlisi)
a. Ortaöğretim kurumlarının (lise ve dengi) herhangi bir alanından mezun olmak,
b. ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P94 puan türünden asgari 60 (altmış) ve daha yukarı puan almış olmak,
c. Başvurunun yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir.),
d. En az 1 (bir) yıl temizlik hizmetlerinde çalıştığını e-devlet kapısından alınacak barkodlu SGK hizmet dökümü ve çalışma belgesi ile belgelendirmek (Çalıştığı işyerinden alacağı işe giriş çıkış tarihleri ile görev unvanını belirtir mesleği ile ilgili çalışma belgesi).
e. Görevini sürekli yapmasına engel sağlık sorunu bulunmamak,
f. İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek.
TEKNİSYEN (İnşaat Teknolojisi)
a. Mesleki ve teknik eğitim veren liselerin İnşaat Teknolojisi alanından mezun olmak,
b. ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2024 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P94 puan türünden asgari 60 (altmış) ve daha yukarı puan almış olmak,
c. Başvurunun yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir.),
d. Görevini sürekli yapmasına engel sağlık sorunu bulunmamak.
2- BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ VE İSTENİLEN BELGELER
Adaylar başvurularını, 25/11/2024 (09:00) – 09/12/2024 (23:59) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.
Adayların başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Başvurularım ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.
Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, başvuruda bulunan adaylar sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
Süresi içerisinde yapılmayan ve nitelikleri uygun olmayan adayların başvuruları ile faks, şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.
İstenilen belgeler;
1. Diploma veya mezuniyet belgesi, (Sistemden otomatik aktarılacaktır, aktarılmaması durumunda yüklenmesi gerekmektedir.)
2. KPSS Sonuç Belgesi, (Sistemden otomatik aktarılacaktır, aktarılmaması durumunda yüklenmesi gerekmektedir.)
3. Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurdukları ile ilgili eski kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesini “4/B Hizmet Belgesi” alanına yüklemeleri gerekmektedir. (Söz konusu belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
4. Aşçı pozisyonuna müracaat edecek adayların Aşçı Ustalık Belgesi, (Mezuniyet diploması uygun olmayan adayların sisteme yüklemesi gerekmektedir.)
5. Erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin bilgiler e-devlet üzerinden sisteme otomatik yüklenecektir.
6. Barkodlu SGK Hizmet Dökümü (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.),
7. Çalışma Belgesi; temizlik ve aşçı pozisyonuna müracaat edecek adaylar çalıştığı işyerinden alacağı işe giriş çıkış tarihleri ile görev unvanını belirtir mesleği ile ilgili çalışma belgesinin aslı. (Sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
3- BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN DUYURULMASI
Süresi içerisinde başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adayların yerleştirme işlemi, tercih ettikleri birim ve görevde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri dikkate alınarak her birim bazında KPSS P94 puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere yapılacak puan sıralaması esas alınmak suretiyle asıl aday belirlenecektir. Ayrıca, birim bazında ilan edilen pozisyon sayısı kadar yedek aday belirlenebilecektir.
Adayların eşit puana sahip olmaları halinde; mezuniyet tarihi önce olan, eşitliğin devam etmesi halinde doğum tarihi önce olan adaya (yaşı büyük olan) öncelik tanınacaktır.
Adayların yerleştirme sonuçları ile yerleştirmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeler, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Kurumumuz www.tuik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Kurumumuz internet adresinde yayımlanacak olan duyuruda belirtilecek süre içerisinde istenilen belgeleri teslim etmeyen veya müracaat etmeyen adaylar hakkını kaybetmiş sayılır.
Asıl adaylardan süresi içerisinde başvuru olmadığı takdirde veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek adaylardan sırasıyla yerleştirme yapılacaktır. Yedek listede yer almak daha sonraki alımlar için herhangi bir hak teşkil etmemektedir.
Ayrıca, adaylar sonuç bilgilerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden görüntüleyecek olup, asıl ve yedek adaylar ile sıralamaya giremeyen adaylara herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
4- ATAMA VE GÖREVE BAŞLAMA
1. Atamaya hak kazanan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili Kanuna dayanılarak çıkarılan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. (Söz konusu güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu gelmesi halinde ilgililerin ataması yapılacaktır.)
2. Atama hakkı kazanan asıl adayların kendilerine bildirilen süre içerisinde başvuru yapmadığı veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek kazananlardan sırasıyla yerleştirme yapılacaktır.
5- AÇIKLAMALAR
1. Adaylar ilan edilen birim ve pozisyonlardan sadece 1 (bir) tanesine müracaat edebilecektir. Birden fazla birim ve pozisyon için yapılan başvurular kabul edilmeyecek olup, başvuru yapılması halinde adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.
2. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacak, Hizmet Sözleşmesi yapılmış ve göreve başlamış olsalar dahi sözleşmeleri iptal edilecek, haklarında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.
3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak istihdam edilenler hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler. Bu durumda olanların yerleştirmeye hak kazansalar bile atamaları yapılmaz. Adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesini başvuru belgelerine eklemesi zorunludur.
6- İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres:
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı
Personel Daire Başkanlığı,
İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı,
Sözleşmeli Personel ve İşçi Müdürlüğü
Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Çankaya / ANKARA
Telefon: 0 (312) 454 73 69 – 454 73 36 – 454 84 31
Kamuoyuna duyurulur.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığından: UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
Türkiye İstatistik Kurumu Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere sınavla, merkez teşkilatına 14 adet ( On Dört ) Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcısı alınacaktır.
I- GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI:
Adaylar başvurularını, 25/11/2024 (09:00) – 04/12/2024 (18:00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adayların son başvuru tarihi (04/12/2024) itibarıyla aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları gerekir.
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),
c) Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin; Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar
Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Matematik, İktisat, İşletme, Maliye, Ekonometri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olmak,
ç) ÖSYM tarafından 2023 veya 2024 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve TABLO ’da belirtilen puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puana sahip olmak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),
d) İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 60 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.
e) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.
II- GİRİŞ SINAV BAŞVURUSU:
a) Başvurular, 25/11/2024 (09:00) – 04/12/2024 (18:00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.
Süresi içerisinde yapılmayan ve nitelikleri uygun olmayan adayların başvuruları ile şahsen, kargo veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek aksaklıklar nedeniyle, başvuruların son güne bırakılmaması gerekmektedir.
b) Adaylar ancak bir puan türünü kullanmak suretiyle TABLO ’da yer alan öğrenim durumlarına uyan sadece bir bölüm için başvuruda bulunabilecektir. Birden fazla tercihte bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacak, bu durumda olan adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
c) Giriş sınavına başvuracak adayların diploma veya mezuniyet belgesi (Bu bilgi e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir.) Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denklik belgesi olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi ile birlikte denklik belgesini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
ç) Giriş sınavına başvuracak adayların KPSS sonuç belgesi (Bu bilgi e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir.)
d) Giriş sınavına başvuracak adayların YDS sonuç belgesi (Bu bilgi e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir.) veya buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunup geçerlilik süresi dolmamış belge (Onaylı belgenin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.)
e) Erkek adayların askerlik durum belgesi (Bu bilgi e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir.)
f) e-Devlet Kapısı üzerinde “İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir…” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu nedenle adaylar, başvuru işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidirler.
g) e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvuru sırasında; “Başvurularınız” ekranındaki “Başvuru Durumu” sütununda yer alan “Başvuru Henüz Tamamlanmadı” sürecindeki başvurular “Güncelle” butonu ile güncellenebilecektir.
ğ) Başvuru tarihleri içerisinde başvurusunu tamamlayan ancak başvurusunu tekrar güncellemek isteyen adaylar; “Başvurularınız” ekranındaki “Başvuru Durumu” sütununda yer alan “Başvuru Alındı” sürecindeki başvurusunu, öncelikle “İşlem” sütununda yer alan “İptal Et” butonuna basarak “Başvurumu İptal Et” butonu ile mevcut başvurusunu iptal edecektir. İptal işlemi gerçekleştirildikten sonra “Başvuru Durumu” sütununda “Başvuru İptal Edildi” ibaresi yer aldığında, ekranın sağ üst köşesinde bulunan “Yeni Başvuru” butonuyla tekrar başvuru yapılabilecektir.
h) Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve bu ilanda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından, istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden, aday sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.
ı) Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
i) Başkanlık, sisteme yüklenen belgelerin asıllarını, başvuru ve sınavın her aşamasında adaylardan isteyebilir.
III- SINAVA KATILACAK ADAYLARIN BELİRLENMESİ
Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar TABLO ’da yer alan her bölüm için ayrı ayrı belirlenecektir.
Her bölüm için ayrı ayrı belirlenmek üzere; TABLO ’da belirtilen kontenjan sayısının 4 (Dört) katına kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanır. TABLO ’da belirlenen her bölüm için kontenjan sayısının 4 (Dört) katından fazla başvuru olması halinde sınava katılmaya hak kazanan aday, giriş sınavına başvurduğu KPSS puanına göre sıralama yapılmak suretiyle belirlenecektir. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere KPSS puanına göre yapılacak sıralamaya göre kontenjan sayısının en fazla 4 (Dört) katı kadar aday o bölüm için yapılacak giriş sınavına katılmaya hak kazanır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da giriş sınavına
çağırılacaktır.
IV- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI
Giriş sınavı sözlü şeklinde ve tek aşamalı olarak yapılacaktır.
Sözlü giriş sınavı, adayların; mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardaki bilgilerinin, kavrayışlarının, kendilerini ifade etme yeteneği, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığına uygunluğunun değerlendirildiği bir sınav olacaktır.
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi. (50 puan)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü. (10 puan)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu. (10 puan)
ç) Özgüveni ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı. (10 puan)
d) Genel yetenek ve genel kültürü. (10 puan)
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı. (10 puan)
Yönlerinden değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir. Adaylar, Sınav Komisyonu tarafından (a) bendi için 50 (elli) puan, (b) ila (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10 (on) puan üzerinden değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir.
Sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon Başkanı ve üyelerinin 100 (yüz) tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır.
V- SINAV TARİHİ VE YERİ
Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınavın yeri ve tarihi Kurumumuz internet sitesi (www.tuik.gov.tr) adresinden ilan edilecek olup, adaylar sınava ilişkin bilgilere Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) Platformundan Sınavlarım/Mülakatlarım menüsünden de ulaşabileceklerdir.
Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Sözlü sınava katılma hakkını elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.
VI- SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI
Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almak gerekir.
Sözlü sınav puanı esas alınarak, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle nihai başarı puanı tespit edilir. İlan edilen kadro sayısı kadar aday başarı sırasına göre asıl liste oluşturulur.
Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak, belirtilen kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış kabul edilecektir. Sınav Komisyonu, yapılan sınavda başarılı olmak şartıyla giriş sınavı duyurusunda belirtilen TÜİK Uzman Yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere puan sırasına göre yedek aday belirleyecektir. Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise, sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.
Nihai başarı listesi http://www.tuik.gov.tr adresinde ilan edilecek olup, adaylar sonuçlarını Kariyer Kapısı Platformunda da görüntüleyebileceklerdir. Sözlü sınavı kazanan (asıl ve yedek) adayların adreslerine ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacaktır. Kurum internet sayfasında atamasının yapılacağı ilan edilen adayların, atama işlemlerinin yapılması için 15 gün içerisinde Personel Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekir. İnternet sayfasında ilan edilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz.
Müracaat etmeyen asıl adayların yerine, yedek aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılır.
VII- ATAMA VE DİĞER HUSUSLAR
a) Giriş sınavını kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
b) Atama işlemi yapılmadan önce feragat edenlerin atamaları yapılmaz.
c) Atamaları yapılanlardan yasal süre içerisinde göreve başlamayanların atamaları iptal edilir.
ç) Belli bir öğrenim dalının ilan edilen sayısı kadar adayın başarılı olamaması veya yeterli başvurunun bulunmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar, Sınav Komisyonunun uygun görüşü ile başka bir öğrenim dalından sınava katılıp başarılı olmuş adayların sınavdaki başarı sırasına göre atanması suretiyle doldurulabilir.
d) Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini ( T.C. kimlik numarası olan kimlik kartı veya pasaport) yanlarında bulunduracaktır.
e) Atamaya hak kazanan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ve ilgili Kanuna dayanılarak çıkarılan Güvenlik Soruşturması Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. (Söz konusu güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması halinde ilgililerin ataması yapılacaktır.)
İletişim Bilgileri:
Adres:
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı
Devlet Mah. Necatibey Cad. No:114 06420 Çankaya / ANKARA
Personel Daire Başkanlığı,
İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı,
Kadro ve Atamalar Müdürlüğü 7. Kat Oda No:719
Tel:0 (312) 454 72 95 – 454 72 97 – 454 73 18- 454 73 05
Faks:0 (312) 454 83 12
Kamuoyuna duyurulur.

PDF: İndir